maandag, augustus 29, 2011

Tips Into the Great Wide Open 2011

Alle ingrediƫnten voor een fantastisch weekend zijn aanwezig; een prachtig eiland, een leuk gemengd publiek, goede voorzieningen en een line-up waar je u tegen zegt. De enige onzekerheid is het weer, maar ook dat lijkt volgens de buienradar geen roet in het eten te gooien. Waar Lowlands dit jaar qua programmering teleurstelde, is het bij ITGWO watertanden. Het is een goede mix van artistieke hoogtepunten, feestmuziek en grote namen. Kortom; ITGWO, we zijn er klaar voor. Hierbij een aantal tips voor komend weekend.

Muzikaal zorgen Agnes Obel, Crystal Fighters, tUnE-yArDs en Kurt Vile voor het nodige luisterplezier. Alle vier deze bands hebben afgelopen jaar interessante albums gemaakt. Niet te missen.

Dat goede muziek prima samengaat met dansbaarheid bewijzen Jingle by Night (Jungle by Night i.s.m. Jiggy Dje), Kings of Convenience en de Crystal Fighters. Zij staan garant voor een feest, zoals de zanger van de Kings of Convienience vorig jaar bewees met het spetterende optreden van zijn andere project: the Whitest Boy Alive.

Ook grote namen ontbreken deze editie niet, zeker sinds de het laatste moment dEUS aan het programma is toegevoegd. Samen met de Jeugd van Tegenwoordig, Bettie Serveert met Palomine en Bonobo zijn dit publiekstrekkers die zorgen voor een volwassen programmering.


Een van de leukste punten van het festival, is het grote aantal pareltjes van eigen bodem zoals Marike Jager, Roosbeef, Eefje de Visser, en Lucky Fonz III, the Black Atlantic en Alamo Race Track.

Tussen de overige bands valt waarschijnlijk ook nog genoeg te ontdekken. Luister als voorproefje alvast naar de ITGWO Spotify playlist. Veel plezier!